
Хімія продуктів. Вишня, малина, полуниця
Їжа є невіддільною частиною нашого повсякденного життя, але мало хто задумується над її хімічним складом. Знання про те, що міститься в улюблених продуктах, допомагає не лише задовольнити цікавість, але й приймати обґрунтовані рішення щодо харчування.
Ця методична розробка містить набір карток, які детально описують хімічний склад трьох популярних ягід: вишні, малини та полуниці, та їхні корисні властивості. До прикладу, можна дізнатися, що колір вишні визначається пігментами антоціанів, а запах полуниці зумовлений органічною сполукою фуранеол, концентрація якої зростає під час дозрівання плодів.
Поділіться з учнями цим матеріалом, щоб вони більш детально дізналися про хімічні особливості ягід.
Крім того, запропонуйте дітям дізнатися, як кофеїн впливає на організм, чому він блокує втому та допомагає «прокинутися». Завантажуйте необхідний матеріал за посиланням.