Хімія продуктів. Вишня, малина, полуниця
Їжа є невіддільною частиною нашого повсякденного життя, але мало хто задумується над її хімічним складом. Знання про те, що саме міститься в наших улюблених продуктах, допомагає не лише задовольнити цікавість, але й приймати обґрунтовані рішення щодо харчування.
Ця розробка містить набір карток, які детально описують основні складові трьох популярних ягід: вишні, малини та полуниці, та їхні властивості. До прикладу, можна дізнатися, що колір вишні визначається пігментами антоціанів, а запах полуниці зумовлений органічною сполукою фуранеол, концентрація якої зростає під час дозрівання плодів.
Поділіться з учнями цим матеріалом, щоб вони більш детально дізналися про особливості ягід.
Крім того, запропонуйте дітям дізнатися, як кофеїн впливає на організм, чому він блокує втому та допомагає «прокинутися». Завантажуйте необхідний матеріал за посиланням.