
Хімія продуктів. Шоколад, кава, чай
Шоколад, кава та чай – це продукти, які вживають багато людей щодня. Але що робить їх такими особливими? Які хімічні сполуки відповідають за смак, аромат та корисні властивості цих напоїв і ласощів?
Про це ми розповідаємо у цій методичній розробці, яка містить набір карток з інформацією про:
- вплив кофеїну на організм, його здатність блокувати хімічні процеси, що викликають втому;
- роль катехінів у чаї як антиоксидантів і їх позитивний вплив на серцево-судинну систему;
- види шоколаду (чорний, молочний, білий) та їхній хімічний склад.
Поділіться з учнями цим матеріалом, щоб вони докладніше дізналися про склад шоколаду, кави та чаю та їхні властивості.
Чи знаєте ви, які мінерали надають полуниці запах? Пропонуємо прочитати про це у методичній розробці Хімія продуктів. Вишня, малина, полуниця.