Хімія продуктів. Шоколад, кава, чай
Шоколад, кава та чай – це продукти, які вживають багато людей щодня. Але що робить їх такими особливими? Які хімічні сполуки відповідають за їхній смак, аромат та корисні властивості?
Про це ми розповідаємо у цій методичній розробці, вона містить набір карток, з яких можна дізнатися про:
- вплив кофеїну на організм, його здатність блокувати хімічні процеси, що викликають втому;
- роль катехінів у чаї як антиоксидантів, їхнього позитивного впливу на серцево-судинну систему;
- різні види шоколаду (чорний, молочний, білий) та їхній склад.
Поділіться з учнями цим матеріалом, щоб вони більш детально дізналися про основні складові цих продуктів та їхні властивості.
Чи знаєте Ви, які мінерали надають полуниці запах? Пропонуємо прочитати про це у методичній розробці Хімія продуктів. Вишня, малина, полуниця.